Вацић жестоко оптужио Бошка Обрадовића : Он је издао Косово!

Председник Српске деснице Миша Вацић уверен је да ниједна ниједна искрена родољубива странка никада не би могла да следи пут Двери и направи изборни пакт са покретом „Доста је било“.

– То је једна непринципијална коалиција којом су Двери пљунуле на себе. Отишли су са „Доста је било“ који кажу да је Косово независно и да је у Сребреници почињен геноцид!? Да наши хероји треба да буду у Хагу!? Наше идеје јесу готово исте али то што су Двери урадиле јесте негација свог програма и основе постојања. То је коалиција која је ставила катанац на Двери. А то потврђује и чињеница да су их сви водећи интелектуалци моментално напустили. Тамо је фактички остао само Бошко Обрадовић са својом личном кликом – сматра Вацић.

Председник Српске деснице оштро је критиковао лидера Двери Бошка Обрадовића због сарадње са Сашом Радуловићем на предстојећим локалним изборима.

– Бошко је издао Косово. Бошко је издао Србију. Бошко је издао себе. Бошко је издао програм Двери. Бошко је издао Српску православну цркву. Бошко је издао Србе преко Дрине. Бошко је издао Србе на Косову и Метохији. Бошко је издао све што може да се изда! Стварно се гадим таквог његовог чина и као српски националиста презирем то што је урадио. То је пример свега што не треба да буде један домаћин, родољуб и верник. Срам га било али њему на част и образ. То говори о њему – истакао је Вацић.

Он верује да ће Српска десница задобити највеће поверење родољубивих гласача на предстојећим изборима.

– Не сумњам да ће људи који су до сада гласали за Двери и сви родољуби који нису излазили на изборе препознати њихово сабирање са издајницима. Апсолутно сам сигуран да ће народ који је до сада гласао за њих сада дати подршку Српској десници. Ми покушавамо да интегришемо српске националисте док су Двери издали родољубе. За највише годину дана ће се видети да смо ми здрава десница, а они неће ни да постоје – рекао је Вацић.

Такође, Вацић је уверен да че његова странка Снага већ на предстојећим локалним изборима показати да је најозбиљнија десна снага на политичкој сцени Србије.

– Окупили смо 13 родољубивих организација десне политичке структуре и верујем да ће у блиској будућности српска десница бити присутна у институцијама у оној мери која одговара њеном упоришту у јавном мњењу. Наш сабор је био највећи националистички скуп у Србији. Сабрано је више од хиљаду и по људи. Нико други то не може да окупи – рекао је Вацић и нагласио да према анкетама десницу подржава око 25 одсто становништва.

 

Извор: Србија Данас, Фото: Тањуг, Пинк.рс

About the author

Related

Оставите одговор