ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ СРПСКЕ ДЕСНИЦЕ: Традиционализам, родољубље, саборност и евроазијске интеграције

Српска десница, покрет који је окупио низ родољубивих организација, објавио је свој програм у коме је као основне одреднице: традиционализам, родољубље, здраво друштво – саборност и евроазијске интеграције.

Програм детаљно образлаже ставoве и намере Српске деснице на јачање српске државе и друштва, међународну политику, државно уређење, а важан његов део односи се и на Косово и Метохију.

– Српска Десница снажно стоји на полазишту да је Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије кога се ни по коју цену и ни под каквим притиском не треба одрећи. Косово и Метохија су у овом тренутку дефинитивно најважније политичко питање за Србију. Потребно је само разрадити политичком тренутку и контексту адекватне политичке, економске, дипломатске, културне, обавештајне или војне мере у функцији поновног успостављања пуне суверености државе Србије над целом територијом Косова и Метохије. Циљ је непромењив и није подложан прилагођавању, само се о тактичким средствима и конкретном временском року постизања поновног пуног суверенитета Србије над јужном покрајином може разговарати а све у функцији избора најефикасније тактике. У разматрању проблема Косова и Метохије увек је потребно имати на уму сам косовски завет чија је суштина избор истине по сваку цену а не простог интереса и биолошког трајања.

Косовски завет уједно представља и основ самог српског националног идентитета поред тога што се у опипљивом и видљивом смислу, колевка српске духовности и културе налази управо на Косову и Метохији. Бањска, Грачаница, Богородица Љевишка, Пећка паријаршија, Високи Дечани, Свети Архангели су на КиМ и они представљају нашу везу са нама самима и са вечношћу. Српска Десница сматра да ни једна могућа жртва, индивидуална или колективна није сувише велика да је не дамо за очување Косова и Метохије као саставног дела Србије. Српска Десница сматра да Србија без Косова и Метохије престаје да буде Србија и престаје да постоји. Чак и уколико политичке околности буду у потпуности неповољне по Србију услед притисака споља, чак евентуалног новог рата, Српска Десница неће престати да се бори за поновно ослобођење Косова и Метохије свим средствима до успостављања пуног суверенитета Србије над јужном покрајином. Косово и метохија су за Српску Десницу завет и духовни, есхатолошки симбол. Стога, Српска Десница је чврсто уверена да је победа већ наша.

Српска Десница сматра да је државни орган који се бави Косовом и Метохијом један од најважнијих органа Републике Србије и да је потребно велико стручно, кадровско и финансијско улагање у овај орган. У овом тренутку овај орган је Канцеларија за Косово и Метохију.

Током трајања окупације покрајине или једног њеног дела од стране Албанаца и НАТО савеза (КФОР и ЕУЛЕКС), Српска Десница ће се залагати за јачање паралелних структура и органа државе Србије унутар покрајине или окупираног дела покрајине а како би се очувао део суверености и како би се помогло српском живљу тамо. Такође, у овом контексту, Српсак Десница ће се залагати за пуно спровођење резолуције 1244 СБ УН. У контексту успостављања поновног пуног суверенитета Србије над Косовом и Метохијом, потребно је да Република Србија плански и дугорочно спроводи политику
насељавања покрајине и различитих видова пореске и финансијске стимулације за Србе како би се демографски поражавајућа слика постепено променила у нашу корист – стоји у програму Српске деснице.

About the author

Related

Оставите одговор