ПОНОСНИ НА СВОЈЕ ПРЕТКЕ: Српска десница на Церском маршу

Данас је одржан девети по реду Церски марш, који се организује поводом 104. годишњице Церксе битке, која је уједно била и прва велика победа савезника у Великом рату.

Велики Церски марш је кренуо од трга Шабачких жртава, где је уједно био одржан и молебан од стране црквених великодостојника, а завршио се на Текеришу. Рута којом су људи марширали је била дуга чак 37 километара.

Према званичним проценама МУП-а на маршу је било чак 2500 људи, од којих је било преко 150 припадника Српске деснице који су за ову посебну прилику стигли из шест градова Србије  (Београда, Ваљева, Шапца, Сремске Митровице, Ужица и Новог Сада) Поред српских барјака, вијориле су се заставе Српске деснице, Српског народног покрета 1389, Српске Војводине, Четничке омладине, Византије, Русије, као и заставе других братских земаља.

Посебно нам је драго што је велико број  национално свесних младих људи узело учешћа у овом, пре свега витешком подухвату, али и у подухвату који представља једну врсту саборности која нам је као народу преко потребна у оваквим временима. Наручито смо поносни и на велики број девојака које су проходале овај марш у част својих предака.

Дуж целог марша народ је излазио да би поздрављао и бодрио људе који су ишли да се поклоне својим претцима. На крају марша нам се придружило и стотинак припадника Ноћних вукова на моторциклима са којима смо заједно дошли на одредиште нашег похода.

Припадници Српске деснице су се поклонили и одали почаст својим прецима који су се херојски борили за нашу отаџбину.

 

Српска десница

About the author

Related

Оставите одговор