MIŠA VACIĆ: Cilj Srpske desnice je ulazak u institucije i učestvovanje u formiranju vlasti

Izborni rezultat desnog političkog bloka jednak je statističkoj grešci.

Srpska desnica se bori za vlast,  i da bude u poziciji da odlučuje. 

Povodom  zavrešenih beogradskih izbora, Srpska desnica, analizirajući izborne rezultate podseća javnost da su takav rezultat desnih lista – Zavetnika, DSS-a, SRS-a i Dveri, čiji zbir procenata zajedno ne prelazi cenzus, predvideli na konferenciji za medije, na kojoj je saopštena odluka Predsedništva Srpske desnice o neizlasku na izbore za Skupštinu grada Beograda.

Podsećamo da je tom prilikom,  predsednik Srpske desnice Miša Vacić, posebno istakao da Srpska desnica jeste dugoročan projekat ujedinjenja svih nacionalnih i patriotskih kapaciteta u jedinstven politički blok, osvrnuvši se na zlonamerne kritike pojedinih rodoljubivih organizacija  da je Srpska desnica tada namenski stvorena ne bi li odvukla glasove postojećih patriotskih snaga.

Srpska desnica ističe da su trenutna razjedinjenost i egoistički narcizam lidera tzv. rodoljubivog, desnog bloka u Srbiji, pokazali svu svoju nemoć i političku impotenciju na beogradskim izborima, odnosno da su njihovi izborni rezultati ravni statističkoj grešci.

Srpska desnica je objavila istraživanje javnog mnenja, nedelju dana pred izbore, sprovedeno od strane agencije „Infiniti grup“ na uzorku od 1500 ispitanika, koje je pokazalo da stranke i organizacije tzv.desnog krila neće preći zakonski cenzus.

Prema podacima “Infiniti grup” –  da je Srpska desnica učestvovala samostalno na izborima, osvojila bi 3,4%  glasova.

Ovim je potvrđena strateška odluka Srpske desnice o neizlasku na izbore jer bi preuranjen izlazak na izbore brzo rasplinuo elan i aktuelni nagli uspon Srpske desnice. Naš cilj je, dugoročno okupljanje svih patriotskih snaga u jedinstven, desni blok jer se ne zadovoljavamo sa aktuelnim 3,4%, već težimo osvajanju 20% glasova, postojećeg kapaciteta, desno opredeljenih građana Srbije.

Ovom prilikom Srpska desnica čestita apsolutnu izbornu pobedu Srpskoj naprednoj stranci, poštujući izbornu volju Beograđana.

About the author

Related

Ostavite odgovor