ЈЕВРЕЈСКИ И СРПСКИ НАРОД ДЕЛЕ СТРАДАЛНУ СУДБИНУ

У уторак 29. маја 2018. године у организацији Културног центра Новог Сада и Центра за друштвену стабилност одржана је трибина на тему „Срби и Јевреји – увезане судбине”. Учесници трибине били су: Њена екселенција Алона Фишер-Кам, амбасадор Израела у Србији, Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, и Немања Старовић, историчар и публициста. Модератор је био Предраг Рајић.

Учешће на трибини узео је и члан Председништва Српске деснице Михаило Јањић, који се том приликом састао са Њеном екселенцијом Алоном Фишер-Кам. „Изузетна ми је част што сам имао прилику да у разговору са Њеном екселенцијом предочим суштинску повезаност два народа како у страдању, тако и у борби за очување националног идентитета. Оно што нас у овим тренутцима посебно везује јесу напори у очувању суверенитета и територијалне целовитости двеју држава. Јевреји су две хиљаде година чували своју домовину речима „догодине у Јерусалиму“ данас се идентична мисао усталила у свести нашег народа па ћете тако све чешће чути „догодине у Призрену“ – поручио је Јањић.

На обострано задовољство у току сусрета договорена је и скорија посета председника Српске деснице Мише Вацића амбасади Израела у Београду.

About the author

Related

Оставите одговор