ГЕНОЦИД? Не у Сребреници

Српска десница,као родољубива национална организација подсећа српску политичку јавност на чињенице блиске прошлости, из периода сукоба на пост-југословенском простору 1991-1999.године. Српска десница упозорава на случај Сребреница,који се већ пуне 23 године перфидно користи да српски народ прикаже као геноцидан.

Народ који је само у 20.веку поднео око 3 000 000 невиних жртава окрутног терора окупатора и његових увек истих слугу, покушава се представити као народ који је наводним масакром у Сребреници починио геноцид над муслиманским становништвом. Догађаји из јула 1995.године имају за циљ само једно-изједначити Јасеновац са 700 000 убијених Срба и сребреничку трагедију са наводно убијених 8 000 муслимана.

Повампирени дух хрватског усташтва, муслиманског екстремизма и великоалбанске идеологије наишао је на снажан зид јединственог српског отпора. У немогућности да сами униште и протерају Србе са вековних огњишта ,затражили су и добили директну подршку западних центара моћи у циљу сламања Србије. Подршка НАТО држава била је дипломатска,медијска,финансијска и директно војна.Мимо свих међународно признатих норми понашања,западне силе вештим медијским манипулацијама покушавају да жртву прикажу џелатом,браниоца агресором а административне републичке границе претварају у нелегалне државне границе.

Српска десница, као национално одговорна организација која поштује демократске тековине српске државотворне европске традиције, најоштрије осуђује оне појединце и организације које овај трагични догађај желе искористити у име убирања јефтиних дневнополитичких поена, а тиме свесно или несвесно довести сопствену државу и сопствени народ у опасност где правда и неправда бришу своје границе.

Нећемо дозволити,свиђало се то некоме или не,да оправдану војну операцију ВРС против фундаменталистичких групација из тзв.демилитаризованих зона Сребреница и Жепа ико назива геноцидним актом.

Подсећамо домаћу и инострану јавност,да је у периоду од 1992-1995.године и из заштићених зона Сребреница и Жепа, муслиманска паравојска извршила стотине борбених напада на околна српска насеља. Доказани ратни злочинац из Сребренице, Насер Орић и јединице под његовом директном командом,убиле су на најбестијалније начине преко 3 500 српских цивила. Напади на српска села и варошице дешавали су се на велике српске празнике, мимо свих правила и обичаја рата.Јединице УН које су биле одговорне за спровођење демилитаризације Сребренице и Жепе, активно су наоружавале и опремале Орићеву 28.дивизију (око 15 000 наоружаних војника).Српска страна је небројено пута безуспешно упозоравала међународне институције на ове чињенице.

За тешке злочине над Србима Подриња нема правде. Непримерене комеморативне активности муслимана сваког 11.јула у Поточарима крај Сребренице помпезно се најављују и преносе путем најважнијих светских медијских агенција. Парастоси невиним српским цивилима,жртвама сребреничких убилачких хорди, само дан касније, сваког 12.јула, пролазе готово незапажено у медијским извештајима светских информативних кућа. Ова чињеница обесхрабрује све оне часне људе на свим странама,дајући им оправданог разлога за сумњу да су жртве једних мање важне од жртава оних других.

Српска десница стоји на страни истине и правде. Људи се деле на добре и лоше. Не желимо умањивати жртве наших непријатеља који су невино пострадали,али исто тако нећемо дозволити да невине жртве наших сународника буду омаловажаване и дискриминисане, а тиме и по други пут убијене.

Геноцид над нашим народом можда можемо опростити,али га никада нећемо заборавити. Ако дозволимо да наше милионске жртве буду заборављене,може нам се историја лако поновити. Правда би требала бити слепа,али последњих деценија смо сведоци да српске жртве не интересују никога.

Као српски родољуби,тражимо праведан однос према свима који су жртве бездушног безумља. Тражимо да кривци буду именовани,прописно кажњени и да третман настрадалих буде исти за све. Као српска организација,борићемо се за свако српско име и за сваког појединца из нашег народа који је настрадао невин и који вапи за правдом. Ако то не будемо сами изборили,нико други неће уместо нас. Борба за истину је тешка,дуготрајна али је и обавеза за сваког  Србина који се осећа поносним због припадности свом народу. Чувајмо успомену на претке,јер по нашим делима памтиће нас наши потомци.

HPIM0818.JPGСрпска десница још апелује на српску јавност да не прихвата једностране и непроверене информације из области специјалног медијског рата упереног против свих Срба. Ми нисмо геноцидан народ нити ћемо то икада бити. Над нашим народом извршен је геноцид, а наша дужност као родољуба и грађана је да то заувек спречимо солидарношћу, образовањем и документованим чињеницама.

У Сребреници није учињен геноцид-од тога нећемо никада одступити. Геноцид је извршен над нашим народом,а ми тако нешто никада више нећемо дозволити.

About the author

Related

Оставите одговор