Држава мора да реагује на терористичко киднаповање

Председник Српске деснице Миша Вацић најоштрије осуђује илегално хапшење члана Владе Србије Марка Ђурића. Ово је насилни чин тероризма и неопростиво  понашање  самозване „Косовске полиције“ која је отела, киднаповала српског званичника.
Терористичка отмица члана Владе Републике Србије захтева ургентно реаговање државних органа. Подржавамо најаву Врховног команданта оружаних снага Републике Србије да ће сви виновници овог терористичког насиља одговарати пред надлежним судовима државе Србије.
Српска десница подсећа да Србија по резолуцији УН 1244 има пуно право да на Косово и Метохију уведе до 1000 припадника безбедносних снага војске и полиције, и истичемо да је сада прави тренутак за такву акцију. Народу треба пружити пун осећај безбедности.
Упућујемо апел за покретање дипломатског реаговања, да се сви релевантни фактори у свету упознају са насиљем које се десило данас. Посебно поздрављамо разговор председника Србије Александра Вучића са председником Руске Федерације Владимиром Путином за што хитније решавање Косметског проблема и успостављање трајног мира.
Лажне квази-институције самопроглашене парадржаве Косово киднаповале су члана Владе Републике Србије, директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Злочиначки акт представља чин агресије терориста, Ђурића су третирали  као звер, вођен је попут ловачког трофеја кроз Приштину, не би ли га понизили.
„Пошто лично познајем Марка, знам да нису успели да га унизе, само су га узвисили јер терористи су уз сву силу показали своју слабост и страх пред ненаоружаним Србином који води дијалог са њима, који је и ухапшен достојанственији и поноснији него дивљаци који су га водили маскирани са дугим цевима. Свака подршка Марку да настави да им пркоси. Знам да га нису сломили“, изјавио је Миша Вацић, председник Српске деснице.
Српска десница од момента када је Ђурић киднапован добијала је на стотине позива. Грађани Србије су спремни да реагују и да уколико Србији буде потребно крену организовано у Јужну српску покрајну, да бране Српски Космет.
Подршка коју смо спремни да  пружимо председнику Србије Алексадру Вучићу у одбрани државе, јесте подршка сваком Србину на Космету.
Држава Србија мора да заштити живот и имовину с разлогом забринутог српског народа на Косову и Метохији од највећих крвника осведочених у ратним страхотама и злочинима из претходних деценија са којима се овде суочавамо.
Ратни злочинци и убице инструментовано руководе данашњим догађајем како би спровели до краја започето етничко чишћење престалих Срба на Косову и Метохији.
Српска десница је спремна да активно учествује у пружању подршке осигурању безбедности српским грађанима на Косову и Метохији, које је и сам председник републике Србије и врховни командант Александар Вучић потврдио вечерас: да народ зна да ће бити безбедни уколико терористи случајно опет покушају угрожавање мирног живота Срба на Космету.

About the author

Related

Оставите одговор