Drugi sabor Srpske desnice: Vacić najavio srpsko svitanje

U beogradskom Sava Centru danas je održan Drugi sabor Srpske desnice, na kojem je predsednik Miša Vacić istakao da je program Srpske desnice usmeren na očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i celovitosti Republike Srbije.

Preko hiljadu članova i simpatizera došlo je da podrži ideju okupljenu oko Srpske desnice i novu političku borbu koja je nastala okupljanjem patriota oko miderne desnice.

Današnjem Saboru prisustvovali su ugledni gosti iz Britanije, veliki humanisti i prijtelji Srbije, Džim Donson i Nik Grifin, kao i Leonid Savin, jedan od najeminentijih ruskih geopolitičara i prvi saradnik profesora Dugina, savetnika za Geopolitiku Vladimira Putina.

„Patrioti širom Zapada se osećaju bespomoćno i izdano, mi odbacujemo kapitalizam i  kulturu pohlepe i sada svi gledamo istočno na Rusiju i istočnu Evropu kao primer koji moramo da sledimo.

U zapadnim patriotskim pabovima mi nazdravljamo Putinu, Orbanu i Srbima kao herojima i ljudima vere koji stoje pred savremenim zločinima koji uništavaju zapadni svet.“, rekao je Džim Donson dodajući da niko ne može da se poredi sa srpskim narodom kojije jedinstven.

 

Nik Grifin je istakao da NATO bombe i novac Brisela nikada ne mogu i neće promeniti činjenicu da je Kosovo Srbija.

„Prkosni duh koji ima srpski narod čini Srbiju svetionikom i primerom za čitavu Zapadnu Evropi, jer naše nacije prelaze u dugu, tamnu noć kulturnog marksističkog haosa, uništavanja identiteta i islamskog terora i okupacije. Vi ćete osloboditi Kosovo, baš kao što će narodi sa Zapada da vrate zemlju koju su izgubili zbog liberalnih gluposti.“ , izjavio je Grifin, dodajući da je Kosovo neraskidiv deo Srbije.

Pozdravljajući naše goste i sve prisutne na Drugom Saboru, Miloš Kalanj se prisetio vremena kada je Srbija ratovala, trenutaka kada je njegova majak postala ratni vojni veteran, a njegova supruga ostala bez oca. Odajući poštovanje svima onima koji su svoje živote izgubili za očuvanje srskog naroda, i poštovanje prema svima onima koji su se borili.

Na Saboru su pročitani i telegrami podrške organizacija iz Slovačke i Poljske, podrška veterana iz Rusije, kao i velika podrška dijaspore ispred koje je telegram poslao Dragan Stanojević predsednik Skupštine dijaspore i Srba u regionu.

„Ono što je tačka okupljanja danas onih zdravih društvenih snaga je anti-liberalizam. Liberalizam je pojava koja je destruktivna po svaki vid kolektivnog i individualnog identiteta. Po društvo i po pojedinca . Stoga, anti-liberalne snage treba da se okupe pod barjakom tradicionalizma.“ rekao je Leonid Savin,  kao i da je Rusija uvek i da će uvek u budućnosti stajati uz srpski narod, a ako Srbi izraze jasnu nameru i želju, može pomoći i u konkretnijem smislu, kao u slučaju Belorusije ili Kazahstana oko logistike i vojne pomoći.

Na samom kraju, svoj ekspoze je izneo predsednik Srpske desnice, Miša Vacić najavljujući početak srpskog svitanja.

„Naša brojnost je vesnik rodoljubivog proleća koje predstoji u Srbiji. Meni je moja zemlja porodica, i uveren sam da upravo i vi tako gledate na našu otadžbinu. Danas smo ovde sabrani da pokažemo da želimo u svojoj zemlji da zamenimo sebičnost moralom, kapital bez porekla poštovanjem, poltronstvo vladavinom razuma, skolonost ka spletkama ljubavljuza podvige, isprazan narod uzvišenim moćnim i srećnim i sve poroke i ludosti anacionalnog defetizma da zamenimo vrlinama i blagodetima buđenja nacionalne svesti.“, istakao je Vacić na početku.

„ Izgradnja strukture i širnje organizacije Srpske desnice je  sada  naš  glavni cilj. Želimo da postavimo zdrave i snažne temelje. Srpska desnica ima za cilj da vrlo brzo uđe u institucije, da bi to ostvarili  neophodno je da u cebe saberemo sav nacionalistički deo naroda. Čeka nas težak rad, borba koja nam predstoji. Samo složni i saborni, ujedinjeni možemo ostvariti zacrtano.“

Vacić je istakao da je Kosovo i Metohija neotuđiv deo Srbije, i da Srbija ima puno legitimno pravo da se brani, ali pre toga da je neophodno upotrebiti sva diplomatska i mirna sredstva i da je upravo zato na Prvom saboru Srpske desnice data podrška dijalogu. „Srpska desnica očekuje poziv za učešće u unutrašnjom dijalogu koji vodi ka rešavanju gorućeg problema koji je odlučujući za budućnost Srbije.“

Miša Vacić je u svom govoru izneo i ključne tačke budućeg programa Srspke desnice.

Očuvanje i jačanje domaće privrede kao osnov za ekonomsku stabilnost, sa akcentom na razvoju malih i srednjih preduzeća, čime bi se povećala zaposlenost, kao i privredni rast, izvoz i sam standard građana.

Ali da bi imao ko da proizvodi, moramo ponuditi socijalnu politiku, brigu o radniku, seljaku, porodici, omladini, ratnim i vojnim veteranima, penzionerima. Porodične vrednosti su osnovna društvena vrednost na kojoj se temelji i gradi stabilna država. Oni koji su dali sebe za ovu zemlju, ratni vojni veterani, zaslužuju našu blagonakolnost, a održave benificije.

Vacić akcentovao da je u programu Srpske desnice težnja da Srbija ne bude više posmatrač, već da postane član  u ODKB (Organizacija ugovora o kolektivnoj bezbednosti), kao i uključivanje u Evroazijski ekonomski savez., ne isključujući mogućnost saradnje sa evropskim državama, ali uz protivljenje saradnji sa Evropskom unijom.

Značajni faktor regionalne bezbednosne saradnje je poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma čiji je Srbija garant i na kome će Srpska desnica insistirati.

Srpska desnica se takođe zalaže za očuvanje kuturnog identiteta Srbije, sistemsko čuvanje, istraživanje i promovisanje kulturnih tekovina srpskog naroda, primarno očuvanje nasleđa na Kosovu i Metohiji, kao i očuvanje ćiriličnog pisma.

 

 

 

About the author

Related

Ostavite odgovor