Делегација Српске деснице посетила спомен собу посвећену жртвама на КиМ

Делегација Српске деснице посетила је „Спомен собу – Косметске жртве“  на двадесетом спрату зграде „Београђанка“. Спомен соба је отворена у знак сећања на киднаповане и убијене на Косову и Метохији од 1998-1999-2000. и 2003-2004. и то на 18.годишњицу киднаповања рудара површинског копа рудника „Белаћевац“ на Космету. Комплекс се састоји од соба где су изложене слике и документација о страдалим Србима почев од САО Крајине, па до последњих жртава терористичких банди ОВБПМ.

Председника Српске деснице Мишу Вацића и његове сараднике дочекао је Симо Спасић, председник „Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији“.

„Спасић је велики борац и још већи човек. Упркос свим недаћама и злу које се окомило на њега. Жута банда није успела да одговори или отера Симу од своје борбе, па монтира процес да га склони из Београда и медија. Јер ко је он да се сети жртава, док влада жута издајничка багра?“, изјавио је овом приликом Миша Вацић.

Делегација је прво обишла спомен собу – Косметске жртве. Косметске рударе, који су нестали и пре првог испаљеног метка. Међу њима и Симин брат. Петнаест мушкараца породице Костић из Ретимља код Ораховца. Логори, мучења, киднаповања. А правде нема. На једној слици цитат Рамуша Харадинаја који објашњава како је схватио како мора све силом да се решава. Схватио да мора неподобне Албанце и све Србе да уклања. Суд осудио припаднике гњиланске групе. Суд ослободио гњиланску групу због недостатка доказа. Џакови пара и уцена. Тако то иде. Након доласка ДОС-а, сви Шиптари ослобођени.  Срби чувани за размену поубијани и масакрирани. Да ли су ти људи који су били  на власти Срби, питамо се? Али они не обилазе оваква места. Или нису Срби, или немају савест.  Или оба. Млади војници који су оставили живот на Кошарама у строју један до другог, као некад. Хероји. И понос и жал у нама. У ходницима слике разних делегација у обиласку комплекса. У спомен соби – жртвама НАТО агресије, слике разрушених мостова, кућа, фабрика… Страдали цивили, војници, полицајци. Од најмлађих до најстаријих. Слике које оставља јак утисак на сваког.

Спасић је посебно нагласио да је бивши режим ДОС-а признао „лажну државу Косово“, као и да су тако „нанели највећи грех према породицама киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Српска десница  пружамаксималну подршку Сими Спасићу у његовој борби, и апелујемо на све да обиђу Спомен собу, да  се поклоне и одају поштвање невино страдалим жртвама.

About the author

Related

Оставите одговор